Installation Digitaltv

I dagens TV-apparater sitter det TV-mottagare som är gjorda för en eller flera sändningstyper. Det kan vara någon eller några av följande varianter:

• Analoga utsändning  BDTV´s analoga program
  • DVB-T, MPEG-2 Sändning i marknätet
  • DVB-T, MPEG-4  Sändning i marknätet
  • DVB-T2, MPEG-4 HD Sändning i marknätet
  • DVB-C BDTV´s digitala program
  • DVB-S  Satelitutsändning
  • DVB-S2 Satelitutsändning

Mottagaren kan alltid visa de fria programmen som distribueras med ­mottagarens teknik, men för att kunna visa de låsta programmen krävs ett programkort och en CA-modul. TV:n måste naturligtvis också ha plats för en CA-modul. Den platsen kallas CI-gränssnitt (Common Interface) och ser likadan ut som PCMCIA-platsen på äldre bärbara datorer. CI-gränssnittet finns i sin tur i två olika versioner: vanliga CI och CI+. I vissa sammanhang krävs det modernare CI+-gränssnittet för att lösningen ska fungera.

Montering CA-Modul

Inkopplingsprincip för CA-modul observera att programkortets chip är vänt utåt.

CA-modulens uppgift är att tillsammans med programkortet låsa upp de kodade programmen.I digital-TV-boxar finns CA-tekniken generellt inbyggd från början, medan TV-apparater behöver kompletteras med CA-moduler för att få den. ­Detta eftersom olika länder använder olika kodningstekniker och TV-­apparaterna ska fungera i flera länder.

BDTV använder utsändningstekniken DVB-C och IP-TV för det Digitala utbudet ( IP-TV kräver en boxlösning och är bara tillgängligt i delar av vårt område).
För att TV:ns inbyggda mottagare ska kunna tolka sändningarna (gäller även de fria programmen) måste den vara gjord för DVB-C-standarden. Till de låsta programmen använder BDTV CryptoGuard-kodningen. För att låsa upp sådana program behövs därför en Cryptoguard-CA-modul

CA-Modul CryptoCam

CA-Modul CryptoCam

CA-Modul CI +

CA-Modul CI +

Våra Digital-TV boxar

Digital-TV boxar används främst i de fall då TV´n saknar mottagare för DVB-C, eller att man vill komma åt andra funktioner exempelvis Inspelning och IP-TV. I vår butik har vi ett brett sortiment boxar, läs mer på DILOG´s hemsida.

Installation av TV eller Box

Dessa inställningar måste man oftast ställa in i TV-apparaten och i vissa Boxar ( gäller ej IP-TV )

• Antennkälla Kabel
  • Sök Digitala och Analoga kanaler
  • Frekvens: 330 MHz
  • Symbolhastighet: 6.875 MS/s
  • Modulation: 64 QAM
  • Nätverkssökning: JA
  • Nätverks ID : 100

När sökningen är klar listas kanalerna i den ordning som vi sänder dessa. Programkortet uppdateras automatiskt av systemet vilket kan ta upp till 15 min ( ni kan snabba upp denna process genom att inledningsvis titta på SVT 1/2 intill att programkortet är uppdaterat).

Beställning extrakanaler

I samband med inköp av programkort och CA-Modul/Box, så får ni en PIN-kod. Denna PIN-kod tillsammans med ert kortnummer, är era inloggningsuppgifter på Mina sidor.

Där kan man beställa kanalpaket, extra kanaler och PPV Matcher. Normalt är att efter beställning, så är kanalen upplåst på ert kort/era kort inom 15 min.

Uppsägning av kanaler/ Kanalpaket

Ni avslutar abonnemang via vår tjänsteportal direktlänk här, adresserar ärendet till ”kundtjänst och abonnemangsfrågor” och i formuläret skriva i klartext vad som skall avslutas och vem ni är. Det går även bra att besöka vår Butik.

Vi tillämpar så lång det är möjligt *, ingen bindningstid. Däremot så har vi har en faktura period och abonnemangsperiod, som vi tillämpar.

Detta innebär för er att:

• då ni avslutar ert abonnemang, så blir avslutningsdatum resterande dagar i månaden och en fakturaperiod.
    Exempelvis: avslut 15/3, då debiteras ni 16/3-31/3 och hela April om ni har månadsvis fakturering ( vid kvartalsvis fakturering April tom Juni).
    * vissa paket t.ex. Viasat är 12 månaders bindningstid.