Byte till Epost-konto via Outlook.

1: Gå till https://outlook.live.com/owa/ och välj Skapa gratis konto.

Notera att denna guide gäller att få igång web-mail som du kommer åt via en webbläsare såsom Safari, Chrome, Firefox etc. Vi har inte möjlighet att konfigurera mailprogram på datorn, såsom Thunderbird, Windows Mail, Apple Mail etc. Behöver du hjälp med detta kan vi rekommendera Bodenkontoret eller så kan du söka efter en guide på internet.

OBSERVERA!
Ifall du behöver göra flera e-postkonton till olika familjemedlemmar så är det av yttersta vikt att du ser till att du är helt utloggad från en tidigare skapad e-postadress på samma dator. Annars kommer det mest troligt ej att fungera att göra nya konton. Ett alternativt sätt att komma runt problemet är att använda olika användarkonton på din dator, eller välja olika webbläsare (Firefox / Chrome / Edge / Safari etc), per användare.

Outlook_1

2: Välj en passande epost-adress för ditt nya konto, och fyll i dina uppgifter och klicka Nästa efter varje dialogruta.

Outlook_2 Outlook_3Outlook_4Outlook_5Outlook_6

3: När kontot är färdigt kommer du till en välkomstruta. Klicka på pilen och följ instruktionerna.

Outlook_7Outlook_8

4: På punkt fyra kan du välja att skapa en signatur och där kan du med fördel skriva ett personligt meddelande som kommer med alla dina mail.

Outlook_9

5: Slutför inställningarna genom att klicka på Sätt igång.

Outlook_10

6: Klicka på kugghjulet i det övre högra hörnet.

Outlook_11

7: Välj Visa alla Outlook-inställningar.

Outlook_12

8: Gå på E-post -> Synkronisera e-post. Klicka på Andra e-postkonton

Outlook_17

9: Fyll i visningsnamn, din E-postadress från BDTV samt lösenordet du har till din BDTV-mail. Klicka i Avancerade Inställningar (Konfigurera kontoinställningar manuellt)

Outlook_14

10: Välj inställningar för IMAP/SMTP-anslutning.  Välj även Skicka e-post med Outlook.com-servern. Klicka därefter på OK.

OBSERVERA!

Om du har Windows och/eller webbläsaren Chrome och det ej går att bocka i ”Skicka e-post med Outlook.com-servern” så måste du använda Tabknappen på tangentbordet(ovanför Caps-Lock).  Du behöver trycka flera gånger så att du markerar ”Skicka e-post med din leverantörs server”. Där kan du behöva använda nedåt-piltangenten på tangentbordet. Då först markeras ”Skicka e-post med Outook.com-servern”

outlook_imap

11: Klicka på Spara och sen på krysset.

Outlook_13

12: Dina gamla mail dyker upp nere i vänsterfältet allt eftersom att posten importeras.

Outlook_18