Driftstatus

Gällande avsaknaden av Text-tv på Sjuan och TV12. TV4-gruppen sänder inte textning på dessa kanaler i HD , alltså den sändning som går över satellit. Det är därför det inte finns någon textning på 199 på dessa kanaler. Det gäller både Digitalt och Analogt.


Pågående störningar

 

Planerade arbeten

 

Avslutade störningar

 

2019-03-12

Länken mellan Piteånoden till Rosvik gick ner 09:41 så Rosvik / Norrfjärden är utan TV för närvarande. Vi felsöker vad som har hänt.

Uppdatering 13:00. Huvudsäkring hade gått i HC men efter säkringsbyte av vaktmästare rullade allt igång.

 

2019-03-11

Störning på ett flertal kanaler. Felet är centralt hos en av våra tjänsteleverantörer och påverkar bla Cmores utbud, Eurosport, SVT 1 & 2 med fler. Felsökning pågår.

Uppdatering 2019-03-11 Kl 16:00

Felet är till största del avhjälpt men korta störningar med frysningar i bild kommer och går vilket resulterar i problem med bildkvalité. Detta fel håller på att åtgärdas centralt och förväntas åtgärdas under kvällen. Gäller TV4, Sjuan och 12an, Eurosport 1. Det kan även vara någon ytterligare kanal.

Uppdatering 2019-03-11 Kl 19:35
Detta skall numera vara löst enligt kanal-leverantören

 

2018-02-28:

Vi uppgraderar nätkapacitet för områdena Bärnstenskulle, Torpgärdan, Norra Svartbyn, Björns, Sanden och delar av Erikslund. Arbetet beräknas pågå mellan 9 och 16 och kan innebära kortvariga störningar på bredband via kabel-TV i hela Boden under perioden. För området Torpgärdans kabel-TV (från Nylandsbäcken och in mot stan) innebär arbetet även avbrott på TV och bredband i upp till 2 timmar.

Uppdatering 15.00: Arbetet slutfört.

2018-02-28:

Under dagen utförs underhållsarbete som påverkar kunder inom BKOs nät i områdena kring centrala Boden, nedre stadsdelen, Sanden samt Vittjärv. Arbetet kan innebära ett kortare avbrott på upp till 5 minuter för kunder med dynamisk IP-adress. I vissa fall kan det vara nödvändigt att starta om din utrustning. Vi utför detta arbete i samarbete med BKO för att kunna erbjuda en bättre driftsäkerhet på dina tjänster i framtiden.

Uppdatering 10.30: Arbetet slutfört för delar av berörda områden. Övriga områden hanteras under måndagens planerade arbete.

2018-02-27:

Under dagen utförs underhållsarbete som påverkar kunder inom BKOs nät i områdena kring Sveafältet, Trångfors och Åbergsleden. Arbetet kan innebära ett kortare avbrott på upp till 5 minuter för kunder med dynamisk IP-adress. I vissa fall kan det vara nödvändigt att starta om din utrustning. Vi utför detta arbete i samarbete med BKO för att kunna erbjuda en bättre driftsäkerhet på dina tjänster i framtiden.

Uppdatering 11.00: Arbetet slutfört.